Det finns lediga fack i fryshuset

Det finns några lediga fack i fryshuset, både stora fack på 150 liter som kostar 550 kr/år och små fack på 75 l som kostar 325 kr/år.

Kontakta Eva Svensson 070-522 60 15 eller evasvensson@ystad.nu .


Det finns dessutom tillgång till rymlig snabbfrys där det går fort att djupfrysa livsmedel i låg temperatur innan det läggs över i ordinarie fack.

I svalrummet är det idealiskt att förvara smörgåstårtor och annan mat till sommarens alla fester. Idealiskt för fritidsboende.


Ingelstorps andelsfrys En kulturskatt mitt i byn

Andelsfrysarna i Skåne, som förut var vanliga på landsbygden, har försvunnit en efter en i takt med den moderna elektronikens intåg. Många av andelsfrysarna lades ner i början av 60 och 70 –talet men i kanten av byn finns en av Sveriges allra sista andelsfrysar kvar. Det är en oansenlig, fönsterlös tegelbyggnad som inte skvallrar mycket om sin funktion.

Bakom de tjocka dörrarna  är det iskallt närmare bestämt -18 grader.  Andelsfrysen med dess ekonomiska förening tillkom i början av 50-talet och används flitigt än idag. Frysen innehåller 55 st. 150-liters och 28 st. 75-litersfack.

Styrelsens målsättning är att driva anläggningen till gagn för hushållen i bygden och samtidigt bevara en kulturskatt. De allra flesta facken är i dagsläget uthyrda men det finns ett fåtal kvar till uthyrning.